.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 2 κομμένες καρέ πιπεριές Φλωρίνης
- 100 γρ τριμμένο κασέρι
- 150 γρ τυρί φέτα
- 1 χτυπημένο αβγό
- 1 πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- καλαμποκέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 1/2 ώρα.
- Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ίσα να γυαλίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις σοτάρουμε και τέλος το καρότο τριμμένο.
- Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την μια πρέζα ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, μαζί με την θρυμματισμένη στο χέρι φέτα και το μισό κασέρι (το υπόλοιπο κασέρι το κρατάμε για το τέλος).
- Προσθέτουμε το μείγμα αυγού στην γέμιση που έχει κρυώσει κι ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε κάθε λεπτή φέτα μελιτζάνας με τη γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.
- Τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το κασέρι που κρατήσαμε και τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να λιώσει το τυρί.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Source link