Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ
- 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
- 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (άπαχο)
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρουτόν θρυμματισμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα αβγά
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ την κέτσαπ, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι και το τσίλι σε σκόνη και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώστε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα με κέτσαπ στο κάτω μέρος ενός ταψιού (22×12).
- Ανακατέψτε τον κιμά με το κρουτόν, το κρεμμύδι, τα αβγά, το γάλα και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Δώστε στον κιμά το σχήμα ενός καρβελιού και βάλτε το στο ταψί.
- Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα με την πάνω στο ρολό.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Source link