.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
Για το ρολό
- 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο για ρολό
- 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια θυμαριού
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 8 φέτες τυρί για τοστ
- 8 φέτες ζαμπόν για τοστ
- 2 χτυπημένα αυγά
- αλεύρι
- γαλέτα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σως
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για το ρολό
- Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε και πιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
- Σε κάθε φιλέτα βάζουμε μέσα από 2 φέτες τυρί και ζαμπόν. Έπειτα τυλίγουμε κάθε φιλέτο κάθε φιλέτο συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια περνάμε κάθε φιλέτο από αλεύρι, αυγό και γαλέτα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε τα φιλέτα πάνω στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για ½ ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.
Για τη σως
- Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε το λαδολέμονο. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βγάζετε τα ψημένα φιλέτα από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες.
- Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το λαδολέμονο. Συνοδεύετε αν θέλετε με πουρέ.
Source link