Το ροσμπίφ μοσχάρι είναι καλή λύση για γιορτινό τραπέζι. Η γαλοπούλα δεν αρέσει σε όλους!
Σας δίνω μια βασική, αυθεντική συνταγή. Χρειάζεται ένα καλό κομμάτι κρέας (φιλέτο ή άλλο) και μερικά απαραίτητα υλικά.
Υλικά
- 1 ροσμπίφ μόσχου (με το λίπος του)
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 3 καρότα, σε λωρίδες
- 1 κλαδί σέλινο, χοντροκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
- 2 κλαδιά δεντρολίβανο
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο εγκαίρως στους 250 βαθμούς
- Σε ταψάκι τοποθετήστε τα κρεμμύδια, σκόρδα, καρότα, σέλινο -Προσθέστε τα κλαδιά δεντρολίβανου και το κρασί
- Πάνω σε όλα αυτά τοποθετήστε το ροσμπίφ -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο παντού
- Ψήστε για 15 λεπτά -Μειώστε στους 200 βαθμούς και ψήστε ακόμη 18 λεπτά ανά κιλό κρέατος (αν θέλετε το κρέας να είναι πολύ κόκκινο) -Ψήστε 22 λεπτά ανά κιλό κρέατος αν θέλετε να είναι medium -Αν θέλετε να βεβαιωθείτε απολύτως για το ψήσιμο, ανοίξτε το κρέας με μαχαίρι, ελέγξτε και ξαναψήστε όσο θέλετε -Να μείνει τουλάχιστον ροζέ!
- Αφαιρέστε τον σπάγγο και το λίπος γύρω από το ροσμπίφ, σερβίρετε σε φέτες, αν και δεν είναι υποχρεωτικό
Πηγή