Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Ροσμπίφ στο φούρνο, γιορτινό

Το ροσμπίφ μοσχάρι είναι καλή λύση για γιορτινό τραπέζι. Η γαλοπούλα δεν αρέσει σε όλους!

Σας δίνω μια βασική, αυθεντική συνταγή. Χρειάζεται ένα καλό κομμάτι κρέας (φιλέτο ή άλλο) και μερικά απαραίτητα υλικά.

Υλικά

  • 1 ροσμπίφ μόσχου (με το λίπος του)
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 3 καρότα, σε λωρίδες
  • 1 κλαδί σέλινο, χοντροκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 2 κλαδιά δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο εγκαίρως στους 250 βαθμούς
  • Σε ταψάκι τοποθετήστε τα κρεμμύδια, σκόρδα, καρότα, σέλινο -Προσθέστε τα κλαδιά δεντρολίβανου και το κρασί
  • Πάνω σε όλα αυτά τοποθετήστε το ροσμπίφ -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο παντού
  • Ψήστε για 15 λεπτά -Μειώστε στους 200 βαθμούς και ψήστε ακόμη 18 λεπτά ανά κιλό κρέατος (αν θέλετε το κρέας να είναι πολύ κόκκινο) -Ψήστε 22 λεπτά ανά κιλό κρέατος αν θέλετε να είναι  medium -Αν θέλετε να βεβαιωθείτε απολύτως για το ψήσιμο, ανοίξτε το κρέας με μαχαίρι, ελέγξτε και ξαναψήστε όσο θέλετε -Να μείνει τουλάχιστον ροζέ!
  • Αφαιρέστε τον σπάγγο και το λίπος γύρω από το ροσμπίφ, σερβίρετε σε φέτες, αν και δεν είναι υποχρεωτικό


Πηγή