Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού ωμή κινόα
- 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ. γλ. κάρυ σε σκόνη
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
- Χυμό από ένα λάιμ
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρότα
- 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίξτε το νερό σε μία κατσαρόλα και καλύψτε με το καπάκι.
- Αφήστε να πάρει μία βράση και προσθέστε την κινόα. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να απορροφηθεί εντελώς, για περίπου 15-20 λεπτά.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ στο ψυγείο και αφήστε μέχρι να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει η κινόα προσθέστε στο μπολ τις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, το κόκκινο κρεμμύδι, το κάρυ σε σκόνη, τον κόλιανδρο, το χυμό από λάιμ, τα αμύγλαδα, τα καρότα και τα κράνμπερι.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση, ανακατέψτε και τοποθετήστε και πάλι στο ψυγείο πριν σερβίρετε.
Source link