Υλικά για 2 άτομα
- 300 γρ. ρόκα
- 200 γρ. στήθος από κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε λωρίδες
- 3 ροδέλες ανανά καλά στραγγισμένες
Για τη βινεγκρέτ
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας χυμό ανανά
- 1 τσίλι πιπερίτσα σε ροδέλες, χωρίς τα σποράκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού σόγια σος
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε αρχικά τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά σε βάζο κλεισμένο με καπάκι.
- Ανακατεύετε στη συνέχεια τη μισή βινεγκρέτ με το ψημένο κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη.
- Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε ελαφρά τις φέτες του ανανά. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και αφήνετε να κρυώσει.
- Ανακατεύετε σε μια σαλατιέρα τα φυλλαράκια της ρόκας με το κοτόπουλο.
- Προσθέτετε τα κομμάτια του ανανά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.
Source link