Μοναδικός τρόπος να ρίξετε φρούτα στην αλμυρή σαλάτα σας.
Υλικά
- 5 φετούλες σολωμό καπνιστό
- 1 μάνγκο ώριμο
- 1 αβοκάντο ώριμο
- Λίγη σαλάτα ρόκα
- Λίγο σπανάκι baby
- Χυμό 1 λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
- Για τη σάλτσα: 4 κουταλιές σούπας σουσάμι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι λευκό μπαλσάμικο
- 1 πρέζα τσίλι (μπούκοβο)
Εκτέλεση
- Ρίξτε το σουσάμι σε τηγάνι, χωρίς λάδι, και ψήστε 2 λεπτά ώσπου να χρυσίσει -Βάλτε το στην άκρη
- Σε μπολάκι ρίξτε το τσίλι και το τζίντζερ σε σκόμη -Προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξύδι μπαλσάμικο, ανακατέψτε καλά -Προσθέστε το σουσάμι
- Ρίξτε τον χυμό λεμονιού πάνω στο σολωμό, κόψτε τον σε λωρίδες, ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι
- Κόψτε το μάνγκο σε λεπτές φέτες -Καθαρίστε το αβοκάντο και κόψτε το σε φετούλες
- Βάλτε σε μεγάλο μπολ τη ρόκα, κομμένη, και το σπανάκι, απλώστε παντού τη σάλτσα
- Προσθέστε το σολωμό, το μάνγκο και το αβοκάντο -Ανακατέψτε απαλά -Αν θέλετε, προσθέστε κι άλλο σουσάμι από πάνω
Πηγή