Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σαλάτα

  • 8 φλ. μαρούλι κομμένο
  • 1 φλ. ντοματίνια κομμένα
  • 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 αβοκάντο σε κύβους
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το dressing

  • 1 φλ. φύλλα κόλιανδρου
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • χυμός από 1 lime
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας μηλόξυδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

Για το dressing

  1. Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το ξύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε για περίπου ένα λεπτό.
  2. Λίγο-λίγο αρχίζετε να προσθέτετε το λάδι και το ξύδι στο μπλέντερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.

Για τη σαλάτα

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.
  2. Ανακατέψτε τις γαρίδες με το λάδι, την πάπρικα, το σκόρδο και αλατοπίπερο και απλώστε τες στο ταψί.
  3. Ψήστε για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίζοντάς τες πλευρό στα μισά του χρόνου.
  4. Σε μια σαλατιέρα βάλτε το μαρούλι, τις γαρίδες και τα ντοματίνια.
  5. Περιχύστε τα υλικά με το dressing και ανακατέψτε ελαφρώς. Προσθέστε και το αβοκάντο και σερβίρετε.

Source link