Η κινόα έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής τελευταία ως ένα “superfood” που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να εμπλουτίσει μια νόστιμη συνταγή.
Τον χειμώνα μπορείτε να την τρώτε ζεστή σε διάφορες παραλλαγές ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να την τρώτε κρύα μέσα σε δροσερές σαλάτες.
Όπως και να την προτιμάτε, αξίζει να εντάξετε την κινόα στο καθημερινό σας διατροφολόγιο καθώς οι ευεργετικές της ιδιότητες την καθιστούν μια άκρως θρεπτική επιλογή.
Η συγκεκριμένη σαλάτα με κινόα και πράσινο μήλο είναι μια ανάρπαστη συνταγή, πλούσια τόσο σε γεύση όσο σε χρώματα και αρώματα.
Υλικά
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. κάρι κίτρινο, σε σκόνη
- 4 γρ. κουρκουμάς, σε σκόνη
- 100 γρ. κινόα λευκή
- 160 γρ. ζωμός κοτόπουλο
- 3 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 15 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο σε στικς
- 15 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, σπασμένο σε κομμάτια
- 2 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρι, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσουν.
- Προσθέτουμε την κινόα, τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση ώστε να σιγοβράζει, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει η κινόα τα υγρά, να μαγειρευτεί (προτείνουμε al dente) για 8 με 10 λεπτά περίπου.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει η κινόα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
- Σε ένα πιάτο σερβίρουμε την κινόα και προσθέτουμε από πάνω το πράσινο μήλο και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Πηγή