Υλικά για 4 άτομα
- 3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
- 2 φλιτζάνια τριμμένα κολοκυθάκια
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
Για το ντρέσινγκ
- ¼ φλιτζανιού ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ⅛ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τα καρότα με τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο και τα καλύπτετε τα με πλαστική μεμβράνη.
- Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 λεπτό σε υψηλή ένταση.
- Αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και ανακατεύετε.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύετε.
- Καλύπτετε τη σαλάτα με πλαστική μεμβράνη, μαρινάρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε κρύα.
Source link