Υλικά για 4 άτομα
Για τη σαλάτα
- 300 γρ. λευκό λάχανο, λεπτοκοµµένο
- 200 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκοµµένο
- 60 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε µπαστουνάκια
- 60 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε µπαστουνάκια
- 80 γρ. πράσινο µήλο, σε µπαστουνάκια
- 100 γρ. καρότο, σε µπαστουνάκια
- 2 κ.σ. µαϊντανό, τα φύλλα
Για τη βινεγκρέτ
- 30 ml λευκό ξίδι µπαλσάµικο
- 10 γρ. µουστάρδα Dijon
- 15 γρ. µουστάρδα µε κόκκους
- 20 γρ. µέλι
- 90 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 50 ml ηλιέλαιο
- 25 ml νερό
- αλάτι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Αναµειγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα βάζετε σε µια σαλατιέρα.
- Τοποθετείτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό, στον κάδο του µπλέντερ.
- Αρχίζετε να τα χτυπάτε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
- Αν δείτε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνετε µε νερό. Αλατίζετε ανάλογα µε την προτίµησή σας.
- Περιχύνετε τη σαλάτα µε τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε προσεκτικά.
Source link