Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρότο

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. λευκό λάχανο, λεπτοκοµµένο
  • 200 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκοµµένο
  • 60 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε µπαστουνάκια
  • 60 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε µπαστουνάκια
  • 80 γρ. πράσινο µήλο, σε µπαστουνάκια
  • 100 γρ. καρότο, σε µπαστουνάκια
  • 2 κ.σ. µαϊντανό, τα φύλλα

Για τη βινεγκρέτ

  • 30 ml λευκό ξίδι µπαλσάµικο
  • 10 γρ. µουστάρδα Dijon
  • 15 γρ. µουστάρδα µε κόκκους
  • 20 γρ. µέλι
  • 90 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 25 ml νερό
  • αλάτι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Αναµειγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα βάζετε σε µια σαλατιέρα.
  2. Τοποθετείτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό, στον κάδο του µπλέντερ.
  3. Αρχίζετε να τα χτυπάτε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
  4. Αν δείτε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνετε µε νερό. Αλατίζετε ανάλογα µε την προτίµησή σας.
  5. Περιχύνετε τη σαλάτα µε τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε προσεκτικά.


Source link