Υλικά για 4 άτομα
- 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε ψιλά καρέ
- 450 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 – 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 βαζάκι (180 γραμμάρια) μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
- 1/2 βάζο (225 γραμμάρια) κόκκινες ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
- Τοποθετήστε τις μελιτζάνες, ντομάτες και το σκόρδο σε ένα τηγάνι.
- Ραντίστε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίστε με το αλάτι. Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά.
- Βάλτε τα λαχανικά στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 8 έως 10 λεπτά, έως ότου η μελιτζάνα έχει ψηθεί καλά.
- Αφαιρέστε το ταψί απ’ το φούρνο και ρίχνετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέστε τις καρδιές αγκινάρας, ψητές κόκκινες πιπεριές και τις ελιές Καλαμών, ανακατεύετε καλά.
- Αφήστε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.
Source link