Μια συνταγή που έχει τα πάντα, σε μικρή ποσότητα, ιδανική και για κυρίως πιάτο, για όσους προσέχουν την διατροφή τους.
Υλικά
- 1 κολοκυθάκι ανά άτομο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- 1 κουταλιά φουντούκια σπασμένα
- Κύβους φέτας
- 1 ματσάκι ρόκα
- Αλάτι και πιπέρι
- Μια κουταλιά σπόρους κουκουνάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλύντε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε πολύ λεπτές φετούλες, με τη φλούδα
- Περάστε τους ελάχιστο ελαιόλαδο
- Βάλτε τις στο φούρνο, στο γκριλ, στους 250 βαθμούς, για 5 λεπτά, ώστε να μην νερουλιάσουν εντελώς ωμές
- Οταν κρυώσουν βάλτες τις στο ψυγείο
- Οταν θα τις σερβίρετε, βάλτε τις φέτες σε πιατέλα, γαρνίρετε με τη σαλάτα ρόκα, τα φουντούκια, το κουκουνάρι, τους κύβους φέτας, αλάτι και πιπέρι
- Ετοιμάστε μια σάλτσα με ελαιόλαδο κα ξύδι μπαλσάμικο
- Ετοιμη!
Πηγή