.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Με πρώτη ύλη την αυθεντική Βέλγικη σοκολάτα Belcolade, ο Executive Pastry Chef Δημήτρης Χατζηγιάννης μοιράζεται μαζί μας μια γλυκιά πρόταση για την Πρωτομαγιά, για όσους θέλουν ένα γλυκό με υψηλές γευστικές απαιτήσεις.
Δοκιμάστε την συνταγή όλη μαζί ή απομονώστε τα κομμάτια που σας ενδιαφέρουν και πλάστε το δικό σας μαγιάτικο γλυκό.
Υλικά
Για τη μους σοκολάτας Belcolade Vietnam
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κρόκους αυγών
- 360 γρ. σοκολάτα Belcolade Vietnam
- 350 γρ. σοκολάτα Belcolade Venezuela
- 1650 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική χτυπημένη
Για την κρεμ μπρουλέ
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γάλα
- 110 γρ. κρόκους αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 στικ βανίλια Μαδαγασκάρης
Για το γλάσο μαύρης σοκολάτας
- 350 γρ. ζάχαρης
- 50 γρ. νερό
- 50 γρ. γλυκόζη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. κακάο σκόνη
- 20 γρ. ζελατίνη
- 150 γρ. ζελέ ουδέτερο
Για το μπράουνις φουντουκιού
- 180 γρ. βούτυρο
- 160 γρ. σοκολάτα Belcolade Vietnam
- 300 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ .αυγό
- 200 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο
Για την κρέμα καφέ
- 250 γρ. γάλα
- 15 γρ. κόκκους καφέ
- 30 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κρόκους αυγών
- 20 γρ. αραβοσιτάλευρο
- 5 γρ. ζελατίνη
- 100 γρ. σοκολάτα Belcolade λευκή
- 150 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Εκτέλεση
Για τη μους σοκολάτας Belcolade Vietnam
- Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τα αυγά με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτάσει στους 75-80oC (να γίνει σαμπαγιόν ).
- Ρίχνουμε την σοκολάτα λιωμένη και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε θερμοκρασία 27oC προσθέτουμε την κρέμα χτυπημένη.
Για την κρεμ μπρουλέ
- Ζεσταίνουμε το γάλα με την βανίλια και το σκεπάζουμε για μια ώρα για να απορροφηθεί το άρωμα της βανίλιας.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περνάμε από σουρωτήρι.
- Ψήνουμε στους 100οC για περίπου 20-25 λεπτά.
Για το γλάσο μαύρης σοκολάτας
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, την κρέμα και τη γλυκόζη. Στους 72οC προσθέτουμε το κακάο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη, και το ουδέτερο ζελέ.
- Γλασάρουμε στους 40οC.
Για το μπράουνις φουντουκιού
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να φουσκώσουν.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο. Μετά βάζουμε το αλεύρι και τα καβουρδισμένα φουντούκια.
- Ψήνουμε στους 160oC για 20-25 λεπτά
- Κόβουμε το μπράουνις στα 30εκ. μήκος, 10εκ.πλάτος και 1 εκατ. ύψος.
Για την κρέμα καφέ
- Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε τους κόκκους του καφέ. Σκεπάζουμε για μια ώρα να απορροφηθούν τα αρώματα του καφέ. Περνάμε από σουρωτήρι και ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει τους 70οC.
- Ρίχνουμε τη ζελατίνη μαλακωμένη και την σοκολάτα.
- Στους 27οC ανακατεύουμε την χτυπημένη κρέμα. Την τοποθετούμε σε ορθογώνιο τσέρκι 1εκ. ύψος, 30 εκ. μήκος και 5 εκ. πλάτος.
- Επικαλύπτουμε με σπρέι σοκολάτας και βούτυρο κακάο.
Δομή
- Βάζουμε την μους σοκολάτας σε flexipan. Σε σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε την κρεμ μπρουλέ και βάζουμε μια λωρίδα στο μέσο.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους και καταψύχουμε για 1 ώρα. Κατόπιν γλασάρουμε.
- Τοποθετούμε σαν βάση το μπράουνις φουντουκιού.
- Στο μισό κατά μήκος βάζουμε την μους σοκολάτας με κρεμ μπουλέ και στο υπόλοιπο μισό την κρέμα καφέ.
- Διακοσμούμε με κόκκους καφέ και φύλλα λευκής σοκολάτας Belcolade.
Λίγα λόγια για τον Chef
Ο Δημήτρης Χατζηγιάννης είναι Executive Pastry Chef στοFour Seasons Hotel Λευκωσία. Γεννήθηκε στην Λευκωσία ,και έχει φοιτήσει στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο. Δουλεύει από το 1993 στο ξενοδοχείο Four Seasons και τα τελευταία 11 χρόνια κατέχει τη θέση του Executive Pastry Chef.
Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων ζαχαροπλαστικής στο εξωτερικό, και έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό. Διατέλεσε επί σειρά ετών ο Pastry Chef της εθνικής ομάδας μαγειρικής Κύπρου, και είναι μέλος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.
Βέλγικη σοκολάτα Belcolade
Υπάρχουν διαφορετικές γεωγραφικές γευστικές προτιμήσεις της σοκολάτας; Οι προτιμήσεις των ανθρώπων όσο αφορά τη σοκολάτα εξαρτάται κυρίως από τη μαγειρική τους κουλτούρα.
Στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη είναι πιο δημοφιλής η σοκολάτα γάλακτος και η σοκολάτα με μικρό ποσοστό κακάο ,ενώ στην νότια Ευρώπη οι διάφοροι τύποι μαύρης σοκολάτας , κυρίως ημίγλυκια και πικρή σοκολάτα. Δεν υπάρχει άλλο τρόφιμο πολυτελείας που να καταναλώνετε τόσο πολύ παγκοσμίως ανεξάρτητα από ηλικία και κοινωνική μόρφωση.
Η Βέλγικη σοκολάτα Belcolade είναι μια αξιόλογη ποιοτική σοκολάτα η οποία ανεξάρτητα από την κουλτούρα της κάθε χώρας στην Ευρώπη, έχει στη γκάμα της όλα τα είδη τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως αφού έχει εκλεπτυσμένη γεύση με χαρακτηριστικό άρωμα
Source link