Νηστίσιμη και πολύ γευστική. Η σοκολατόπιτα ταιριάζει τέλεια με ελαιόλαδο ή λάδι καλαμποκιού. Δείτε παρακάτω.
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 γιαούρτι
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 50 γραμμάρια κορν φλάουερ
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 8 κουταλιές καρυδέλαιο ή ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 αχλάδια, ώριμα
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
- Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν
- Προσθέστε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κορν φλάουερ
- Ρίξτε λίγο λίγο το λάδι που έχετε επιλέξει, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα
- Λαδώστε καλά ένα ταψάκι (ή βάλτε μια φόρμα σιλικόνης καλύτερα)
- Κόψτε τα αχλάδια σε χοντρά κομμάτια και απλώστε τα στον πάτο
- Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας από πάνω, κινείστε το ταψάκι να απλωθεί καλά, παντού
- Ψήστε για 25 ως 30 λεπτά
- Κόψτε φέτες αχλαδιού για γαρνίρισμα, πάνω στο γλυκό, και μερικά καρύδια
Πηγή