Μια υπέροχη και εύκολη λύση για πρώτο πιάτο στο γιορτινό σας τραπέζι. Σας προτείνω να το γαρνίρετε με γκρέηπ φρουτ, το οποίο δίνει στο hors d’oeuvre σας μια δροσερή επίγευση. Αβοκάντο και γκρέηπ φρουτ είναι εποχής.
Υλικά για 6 άτομα
- 6 φετούλες σολωμό καπνιστό
- 6 φέτες φωμί του τοστ
- 4 ώριμα αβοκάντο
- 1 γκρέηπ φρουτ
- 1 λεμόνι
- Λίγα φύλλα κόλιανδρο φρέσκο
- 1 κουταλιά σούπας τυρί για άλειμμα
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Λίγους σπόρους τσία, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Στίψτε το λεμόνι, ψιλοκόψτε το κόλιαντρο
- Καθαρίστε και κόψτε τα αβοκάντο σε κύβους, βάλτε τα σε μπολ, ρίξτε τον χυμό λεμονιού και το κόλιαντρο
- Καθαρίστε το γκρέηπ φρουτ, πάνω από ένα μπολ και βγάλτε καθαρές φετούλες χωρίς φλούδα, κόψτε τις στα 2 ή 3
- Χυμός από το γκρέηπ φρουτ θα πέσει στο μπολ, κρατήστε το
- Σε μπολ βάλτε τον χυμό γκρέηπ φρουτ, το τυρί, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα να δέσουν, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, βάλτε το στο ψυγείο
- Κόψτε το ψωμί του τοστ σε ροδέλες, το ίδιο και τον σολωμό
- Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμί λίγη κρέμα, από πάνω τον σολωμό, γαρνίρετε με το αβοκάντο, ξανά σολωμό και τέλος το γκρέηπ φρουτ
- Ρίξτε από πάνω σπόρους τσία, συνεχίστε με τις υπόλοιπες φέτες, βάλτε τα στο ψυγείο ώσπου να σερβίρετε
- Αν σας μείνει σος, βάλτε την σε μπολάκι και σερβίρετε μαζί με τα ορντέβρ
Πηγή