Πέμπτη , 28 Νοέμβριος 2024

Σουφλέ σοκολάτας

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κ. σούπας βούτυρο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη + λίγη ακόμα για τη φόρμα
  • 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι + μισή κουταλίτσα ακόμη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Βουτυρώστε μια φόρμα ή 6 μικρά φορμάκια και πασπαλίστε τον πάτο τους με ζάχαρη.
  3. Λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Ρίξτε μέσα ανακατεύοντας τα κροκάδια, τη βανίλια και την μια πρέζα αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  5. Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάτε και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
  6. Ρίξτε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
  7. Βάλτε το μίγμα στη φόρμα ή τα φορμάκια και ψήστε για 30 λεπτά χωρίς να ανοίξετε το φούρνο.
  8. Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο σιγά σιγά θα πέσει. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.

Source link