.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
- 2 κ. σούπας βούτυρο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη + λίγη ακόμα για τη φόρμα
- 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
- 1 βανίλια
- μια πρέζα αλάτι + μισή κουταλίτσα ακόμη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βουτυρώστε μια φόρμα ή 6 μικρά φορμάκια και πασπαλίστε τον πάτο τους με ζάχαρη.
- Λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ρίξτε μέσα ανακατεύοντας τα κροκάδια, τη βανίλια και την μια πρέζα αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
- Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάτε και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
- Ρίξτε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
- Βάλτε το μίγμα στη φόρμα ή τα φορμάκια και ψήστε για 30 λεπτά χωρίς να ανοίξετε το φούρνο.
- Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο σιγά σιγά θα πέσει. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.
Source link