.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 2 άτομα
- 750 ml γάλα
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 220 γραμμάρια βούτυρο
- 1 σελινόριζα περίπου 500 γραμμάρια καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Για τα κρουτόν
- 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα, κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας διάφορα αρωματικά (μαϊντανός, μυρώνια, εστραγκόν, σχοινόπρασο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- λίγη παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Για να καθαρίσουμε τη σελινόριζα θα χρησιμοποιήσουμε ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορούμε να τη βάλουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
- Καθαρίζουμε γύρω-γύρω την εξωτερική φλούδα της σελινόριζας. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως μόλις την καθαρίσουμε για να μην μαυρίσει.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
- Δεν θέλουμε να ροδίσει, μόνο να μαλακώσει. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα κυβάκια σελινόριζας, βάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
- Στο χρονικό αυτό σημείο, μεταφέρουμε τη σούπα στο μούλτι και τη χτυπάμε.
- Βάζουμε αλατοπίπερο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να δέσει.
Για τα κρουτόν
- Για να φτιάξουμε τα αρωματικά κρουτόν αρωματικών, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κυβάκια ψωμιού και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το στο τηγάνι την παρμεζάνα και τα αρωματικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα κρουτόν σε ξεχωριστό ατομικό μπολάκι μαζί με τη σούπα.
Source link