Εξαιρετική σούπα, ασυνήθιστη και γευστική. Προσθέτω λίγη πατάτα για να μη γίνει εντελώς νερουλή και προσθέτω παρμεζάνα από πάνω.
Υλικά
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1/3 κιλού μπρόκολο
- 2 πατάτες
- Νερό (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε), αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Προσθέστε ψιλοκομμένο το σέλινο και ροδίστε για 5-8 λεπτά
- Μην τα αφήσετε να καούν -Ρίξτε αλάτι και αφήστε ακόμη 1 λεπτό
- Προσθέστε το μπρόκολο σε κομματάκια, την πατάτα σε κύβους, νερό (με ζωμό λαχανικών) και βράστε για 30 λεπτά
- Χρησιμοποιείστε μπλέντερ χειρός (ή μπαστούνι μπλέντερ) και λιώστε τα λαχανικά, μέσα στην κατσαρόλα
- Σερβίρετε καυτή τη σούπα, προσθέστε από πάνω αρωματικά (μαϊντανό, ψιλοκομμένο πράσο κλπ ή και τριμμένη παρμεζάνα) και προτείνετε ψημμένο ψωμί
Πηγή