Είναι μάλλον η καλύτερη συνταγή για μακαρόνια με μπρόκολο γιατί βασίζεται σε μια κρέμα με τυρί, καρύδια και σκόρδο που ανεβάζει πολύ τη γεύση.
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένα καρύδια
- Φύλλα βασιλικού
- 1/4 φλυτζανιού φρέσκο τυρί ρικότα
- 2 κουταλιές ζεστό νερό
- 1/4 φλυτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό μπρόκολο, μόνο τα μπουκετάκια
- Σπαγγέτι (ολικής, καλύτερα)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και τα καρύδια σε μίξερ και λιώστε
- Προσθέστε την ρικότα, 2 κουταλιές ζεστό νερό και την παρμεζάνα και ανακατέψτε με το κουτάλι, καλά
- Προσθέστε και το ελαιόλαδο και αναμείξτε καλά
- Δοκιμάστε, ρίξτε αλάτι αν χρειάζεται και λίγο πιπέρι
- Σε κατσαρόλα βράστε τα μακαρόνια περίπου 5 λεπτά
- Προσθέστε μέσα και το μπρόκολο και βράστε άλλα 4 λεπτά (με το ρολόι)
- Κρατήστε 2 φλυτζάνια από το υγρό και σουρώστε τα μακαρόνια με το μπρόκολο
- Βάλτε την σάλτσα σε βαθύ μπολ, προσθέστε από το υγρό των μακαρονιών αν χρειάζεται
- Προσθέστε μέσα και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε
- Βάλτε στο τραπέζι παρμεζάνα για από πάνω
Πηγή