Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024

Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο

Μια εύκολη μακαρονάδα, ιδιαίτερα γευστική. Η σάλτσα «ανεβαίνει» με τσίλι και λευκό κρασί.

Υλικά

  • Ενα πακέτο σπαγγέτι
  • 300 γραμμάρια ντοματίνια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 200 γραμμάρια σάλτσα-πουρέ ντομάτας
  • Λίγο βασιλικό (φρέσκο ή ξερό)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε απαλά τα σκόρδα, ψιλοκομμένα και προσθέστε τα μισά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • Οταν πάρουν χρώμα, χωρίς να καούν, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, την πιπεριά τσίλι και τον βασιλικό και αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
  • Προσθέστε το κρασί και ελάχιστο νερό και αφήστε τη σάλτσα σας να βράσει για 15 λεπτά, με μισή κουταλίτσα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
  • Στο μεταξύ, βάλτε τα υπόλοιπα ντοματίνια σε πυρεξάκι, κομμένα στα δύο, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε καυτό φούρνο (220 βαθμούς) για 6-8 λεπτά
  • Βράστε τα σπαγγέτι, όπως λένε οι οδηγίες και σουρώστε τα
  • Οταν σερβίρετε, αναμείξτε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα, τοποθετήστε στην πιατέλα και προσθέστε τα ψητά ντοματίνια -Ρίξτε άφθονη παρμεζάνα, τριμμένη


Πηγή