Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Σπιτική κρεμμυδόπιτα

Υλικά

  • 1 κιλό ξερά, κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 -200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • 1 φλ. τυρί στίλτον ή Blue Cheese
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο
  • φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του.
  4. Προσθέτετε το κρεμμύδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά.
  5. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζετε το αλάτι, ρίχνετε πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Ανακατεύετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τυρί χοντροτριμμένο με πιρούνι.
  7. Απλώνετε το μείγμα του κρεμμυδιού στο φύλλο και καλύπτετε με το μείγμα τυρί – αυγά.
  8. Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 -25 λεπτά
  9. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε την πίτα να μείνει για 10 λεπτά προτού την σερβίρετε.

Source link