.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 12 άτομα
Για την καραμέλα
- 12 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
- 750 ml γάλα
- 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και λιωμένη
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- λιγότερο από 1 γραμμάριο κρόκος Κοζάνης
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
- Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο, ανακατεύουμε το γάλα, τον κρόκο Κοζάνης και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Όταν ασπρίσουν, ανακατεύουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στα αυγά, χτυπώντας τα με ένα σύρμα.
- Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι, κάνουμε καραμέλα με τη ζάχαρη και 12 κουταλιές της σούπας νερό.
- Μοιράζουμε την καραμέλα σε 12 μπολάκια, τα γεμίζουμε με την κρέμα και σε μπεν μαρί, ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, μπορούμε να τα αναποδογυρίσουμε σε πιάτα σερβιρίσματος.
Source link