Δευτέρα , 30 Δεκέμβριος 2024

Σπιτική μαρμελάδα αχλάδι

Υλικά

  • 1.200 γρ. αχλάδια
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Διαλέγετε ώριμα γερά αχλάδια. Τα καθαρίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
  2. Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα αχλάδια μέχρι να λιώσουν.
  4. Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν.
  5. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά.
  6. Προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.
  7. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία.

Source link