Υλικά
- 4 βαζάκια 226 γρ.
- 1 1/3 φλ. τσαγιού χυμό μήλου
- 3 κ. σ. πηκτίνη με χαμηλή περιεκτικότητα ή καθόλου ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού μούρα λιωμένα
- 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ρίξτε το χυμό μήλου σε μία κατσαρόλα και προσθέστε σταδιακά την πηκτίνη μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήστε να πάρει μία βράση σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά.
- Βράστε επιπλέον ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, και αφαιρέστε από την φωτιά.
- Προσθέστε αμέσως τα λιωμένα μούρα στο ζεστό μείγμα της πηκτίνης και ανακατέψτε δυνατά για ένα λεπτό.
- Προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Γεμίστε τα βαζάκια με την μαρμελάδα, αφήστε να κρυώσει και μετά σκεπάστε τα.
- Αποθηκεύστε στο ψυγείο για 3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για ένα χρόνο.
Source link