Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
- 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 20 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 200 γραμμάρια νερό
Για τη γέμιση
- 350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
- 350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζετε το αλεύρι, φτιάχνετε μια λακκούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνετε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή.
- Ζυμώνετε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
- Σχηματίζετε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζετε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνετε, την ανοίγετε και την απλώνετε σε ταψί.
- Για τη γέμιση, βράζετε το σπανάκι, το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
- Ρίχνετε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Source link