Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Σπιτικό μπέργκερ με σολομό – Newsbeast


Υλικά

  • 1 γρ. σολομό
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. τριμμένο πιπέρι
  • 3/4 κ. γλ. φρεσκοκομμένο άνηθο
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 2 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κ. σ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στου 220 βαθμούς.
  2. Αλατοπιπερώστε το σολομό και γαρνίρετε ομοιόμορφα με τον άνηθο.
  3. Περιχύστε το λεμόνι στο σολομό και τοποθετήστε τον σε ένα ταψί.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
  5. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και τοποθετήστε τα ψωμάκια για 10- 15 λεπτά.
  6. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ρίξτε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 15 λεπτά.
  7. Απλώστε στη βάση του ψωμιού μια στρώση τυριού, τοποθετήστε το μισό φιλέτο σολομού και από πάνω το κρεμμύδι. Κλείστε με το «καπάκι» από το ψωμάκι και απολαύστε.

Source link