Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Στρούντελ μήλου

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. σφολιάτα
  • βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 αβγό για το άλειμμα του ρολού
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κόκκινα μήλα
  • 2 φέτες ψωμί
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
  • 60 ml μπράντι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κυβάκια.
  2. Φρυγανίζετε, θρυμματίζετε, μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και το στραγγίζετε καλά. Μουλιάζετε τις σταφίδες στο μπράντι.
  3. Καθαρίζετε τα καρύδια και τα χoνδροκόβετε. Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
  4. Απλώνετε τη σφολιάτα πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο και βάζετε τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.
  5. Γυρίζετε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου και αγκαλιάζετε τη γέμιση σχηματίζοντας ένα ρολό.
  6. Βρέχετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τις κλείνετε πιέζοντάς τις, για να μη φύγει η γέμιση με το ψήσιμο.
  7. Αλείφετε το ρολό με αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
  8. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς C και ψήνετε το ρολό για 20-25, μέχρι να ροδίσει.
  9. Βγάζετε το ρολό από το φούρνο, το μεταφέρετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με την άχνη.


Source link