Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να ετοιμάσετε καλαμάκια κοτόπουλο στο σπίτι και να είναι ζουμερά και μαλακά, όπως τα απολαμβάνετε σε μια καλή ψησταριά; Η συνταγή αυτή αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για να το πετύχετε.
Το κοτόπουλο είναι πάντοτε η πιο ασφαλής και γευστική λύση για ένα νόστιμο πιάτο. Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει όμως πως όταν ψήνεται κοτόπουλο στη σχάρα, αυτό γίνεται στεγνό.
Εδώ έρχεται το μυστικό της άλμης. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε νερό με αλάτι και μυρωδικά και του προσφέρουμε υγρασία και έξτρα γεύση για να γίνει πιο νόστιμο και να παραμείνει ζουμερό.
Μερικά μυστικά
της συνταγής
Η άλμη θα πρέπει να είναι κρύα, όταν τοποθετήσετε το κοτόπουλο σε αυτή. Αυτός είναι και ο λόγος που η μισή ποσότητα νερού καλό θα ήταν να είναι παγωμένη.
Μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο στην άλμη και στο ψυγείο όλο το βράδυ και να ψήσετε τα σουβλάκια την επόμενη ημέρα.
Επίσης, σας
προτείνουμε να βυθίσετε τα καλαμάκια
σε νερό πριν περάσετε το κρέας, για να
μην βγάλουν ακίδες και να μην καούν όσο
ψήνετε τα καλαμάκια.
Τέλος,
επιλέξαμε ένα απολαυστικό μιξ μπαχαρικών
με το οποίο το καλαμάκι θα γίνει πιο
αρωματικό και γευστικό. Μπορείτε φυσικά
να κάνετε τη δική σας επιλογή, ανάλογα
με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά
- ½ κιλό στήθος κοτόπουλο
- Για την άλμη: 1,2 λίτρα νερό
- 1/4 φλιτζανιού αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
- 1 κουταλιά κόκκους πιπεριού σπασμένους
- 3-4 κλωμάρια θυμάρι
- Λίγο Ελαιόλαδο
- Για το μιξ μπαχαρικών: 1 πρέζα κύμινο σε σκόνη
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 1 πρέζα μπούκοβο
- Κανέλα στη μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα νερού σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει και λιώνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Μεταφέρουμε το διάλυμα σε γυάλινο μπολ με καπάκι που κλείνει και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό που, πρέπει να είναι παγωμένο. Προσθέτουμε το πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο.
- Βυθίζουμε το στήθος κοτόπουλο στο διάλυμα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα
- Παράλληλα, βάζουμε τα καλαμάκια που θα περάσουμε το κοτόπουλο σε νερό να φουσκώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά πριν ψήσουμε τα καλαμάκια
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια 3 εκατοστών περίπου. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μιξ μπαχαρικών
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή ηλεκτρικό γκριλ και ψήνουμε τα καλαμάκια για τουλάχιστον 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr
Πηγή