Το πιο αέρινο γλυκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ, σε μια συνταγή για ατομικές μπουκίτσες, γαρνιρσμένες με απολαυστικό γλυκό του κουταλιού.
Ο θρύλος λοιπόν λέει πως η συνταγή αυτή, για το γλυκό πάβλοβα γενικότερα, φτιάχτηκε στην κουζίνα ενός εστιατορίου στη Νέα Ζηλανδία, προς τιμήν της Άννας Πάβλοβα που εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε τουρνέ εκεί. Αν και η εκδοχή δεν είναι απόλυτα διασταυρωμένη, το γεγονός είναι ένα.
Υλικά
- 4 ασπράδια αυγών
- 120γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 250γρ κρέμα γάλακτος
- 50γρ ζάχαρη άχνη
- 10κ.σ. γλυκό του κουταλιού φράουλα
Εκτέλεση
- Βάλε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια (καλύτερα σε μεταλλικό μπολ) μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτύπησε σε χαμηλή προς μέτρια ένταση για 10′ με 15′ λεπτά να σφίξει καλά το μείγμα και να γίνει μια παχιά μαρέγκα.
- Κοσκίνισε τη ζάχαρη άχνη και πρόσθεσέ τη σιγά, σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Στρώσε μια λαδόκολλα σε εα ταψί και κόψε τις φωλίτσες με ένα κορνέ. Μην σκάσεις αν δεν γίνουν ομοιόμορφες. Σιγά, σιγά θα συνηθίσεις το κορνέ με το ασπράδι και θα τις φτιάξεις τέλειες.
- Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο (εγώ έχω μόνο αντιστάσεις) στους 100oC για δύο με τρεις ώρες. Είπαμε το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Βγάλε από το φούρνο και ξεκόλλησε από τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμη ζεστές. Άφησε τις πάβλοβες να κρυώσουν.
- Ετοίμασε τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη (τα 50γρ) να σφίξει
- Γάρνιρε με τη σαντιγί και από πάνω πρόσθεσε ένα κομμάτι γλυκό φράουλα και λίγο σιρόπι. Σέρβιρε.
Πηγή