Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για ακαταμάχητη μανιταρόπιτα με φύλλο κουρού -Τραγανή, σαν σκεπαστή τάρτα | GASTRONOMIE

Μια συνταγή για γρήγορη και πεντανόστιμη πίτα, σαν σκεπαστή τάρτα μανιταριών που θα γίνει η αγαπημένη σας για κάθε περίσταση.

Αν είστε λάτρεις των μανιταριών, τότε αυτή η συνταγή είναι ό, τι πρέπει για να προσθέσετε ένα ακόμη πιάτο στη λίστα των συνταγών σας. Με ζύμη κουρού και μια ευωδιαστή γέμιση που δεν χρειάζεται ψήσιμο, η μανιταρόπιτα αυτή θα είναι στο τραπέζι σας, μέχρι να πεις κύμινο.

Υλικά

  • 2 φύλλα κουρού
  • 500 γρ μανιτάρια ανάμεικτα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3-4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ)
  • Ξύσμα και χυμό από 1 lime
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 κουταλιές πλιγούρι ή νιφάδες βρώμης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο για το ψήσιμο
  • 2 κουταλιές σουσάμι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε σε μικρά «ζαράκια». Κάνουμε το ίδιο και με τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Βάζουμε σε μπολ μαζί με το γιαούρτι και το αυγό χτυπημένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε κύμινο και τζίντζερ, τα φυλλαράκια θυμαριού, αλλά και το ξύσμα λεμονιού. Στίβουμε τον χυμό, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι ή τη βρώμη, αναλόγως τι χρησιμοποιούμε
  • Στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα 30 εκατοστών λαδόκολλα και απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού τριμάροντας στις άκρες, αφήνοντας περιθώριο για να κλείσετε την τάρτα
  • Απλώνουμε τη γέμιση καλά πάνω από το φύλλο
  • Με μια μεγάλη πιατέλα στη διάμετρο της φόρμας, κόβουμε το δεύτερο φύλλο σε στρογγυλό και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση και πιέζουμε καλά τις άκρες των δύο φύλλων να κλείσει καλά η γέμιση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου
  • Κόβουμε τρεις τέσσερις τρυπούλες πάνω από την πίτα για να φεύγει ο ατμός, αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Βάζουμε την πίτα στον φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή