Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για ακαταμάχητη σπιτική βυσσινάδα -Σαν της γιαγιάς, την αραιώνουμε με παγωμένο νερό | GASTRONOMIE

Το βύσσινο, μακρινός εξάδελφος του κερασιού, είναι ένα από τα πιο διάσημα συνοδευτικά ως σιρόπι σε παγωτό ή γλυκό κουταλιού. Αυτή η συνταγή όμως θα σας ταξιδέψει κυριολεκτικά στην παιδική εποχή.

Διαβάζουμε πως η εποχή του βύσσινου τελειώνει και έτσι, αν είστε τυχεροί, θα βρείτε στη λαϊκή τα τελευταία, ώριμα και πιθανώς πιο φτηνά βύσσινα για να φτιάξετε βυσσινάδα για όλο τον χρόνο.

Πρόκειται για το πιο αρωματικό αναψυκτικό -εντάξει, έχει ζάχαρη, αλλά έχει και όλη τη θρεπτική αξία του φρούτου- που φτιάχναμε μικροί ανακατεύοντας το ρευστό σιρόπι με παγωμένο νερό.

Η αναλογία βυσσινάδας και νερού είναι πραγματικά προσωπική υπόθεση. Σε γενικές γραμμές, στο ποτήρι πρέπει να έχουμε ένα διαυγές ποτό, που όμως έχει γεμάτη γεύση και δεν θυμίζει απλά αρωματισμένο νερό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα χρόνια, ανακαλύψαμε πως η βυσσινάδα απογειώνεται αν την αραιώσετε με ανθρακούχο νερό. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό και δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

  • 1.600 γρ. βύσσινα
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • Τον χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
  • 200 γρ. νερό

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και αποπυρηνώνουμε τα βύσσινα. Μπορείτε να βγάλετε τα κουκούτσια με το ειδικό εξάρτημα (αποπυρηνωτή) ή να χρησιμοποιήσετε απλά ένα μπουκάλι, αρκεί το στόμιό του να είναι τέτοιο που να μην χωράνε τα φρούτα να περάσουν από το λαιμό. Πιέζοντας με ένα στιλό στο κέντρο του βύσσινου, το κουκούτσι πέφτει μέσα στο μπουκάλι και το φρούτο μένει καθαρό.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Δένουμε το σιρόπι για 20 λεπτά. Είναι έτοιμο αν ενσταλάζοντας μια σταγόνα σε νερό, αυτή μένει ενωμένη σε μια σφαίρα και δεν διαλύεται.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και τον χυμό λεμονιού και ανακινούμε να πάνε παντού. Αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζουν τα φρούτα και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει ελαφρά.
  • Περνάμε το μείγμα από σήτα, πιέζοντας με ένα κουτάλι τα φρούτα να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Εδώ θα πρέπει να είστε επίμονος, προκειμένου να πάρετε όσο περισσότερη σάρκα/χυμό γίνεται. Μπορείτε να περάσετε τα βύσσινα δύο με τρεις φορές για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.
  • Αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια και αφού κρυώσει το μείγμα, στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε γεμίζοντας το ένα τρίτο ποτηριού με τη βυσσινάδα και συμπληρώνοντας το υπόλοιπο με κρύο νερό και πάγο.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή