Τώρα που τα κολοκύθια ανθίζουν, μια είναι η συνταγή που θα κολλήσει πλάι στα καλοκαιρινά απογεύματα με ουζάκι (ή μπίρα) και καλή παρέα.
Είναι ένα από τα λαχανικά του κήπου που το λουλούδι τους γίνεται ένα από τα πιο εκλεκτά μεζεδάκια του καλοκαιριού. Άλλοι τα λένε κολοκυθολούλουδα κι άλλοι κολοκυθανθούς, όμως όπως και να τα αποκαλέσεις, διακρίνονται για τη λεπτή τους γεύση και το άρωμα.
Μπορείτε βέβαια να τα κάνετε και γεμιστά με ρύζι στο φούρνο, πλάι σε ντομάτες και πιπεριές σε ένα ταψί παραδοσιακά γεμιστά. Αυτή εδώ όμως η συνταγή είναι μια τραγανή παρασπονδία στην ελαφριά διατροφή που επιβάλλουν οι υψηλές θερμοκρασίες.
Υλικά
- 20-24 κολοκυθανθούς φρέσκους
- 200 γρ φέτα σκληρή
- 200 γρ ανθότυρο
- ½ ματσάκι άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Για το κουρκούτι: 1 κουτάκι μπίρας lager (330ml)
- 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τους κολοκυθανθούς, προσέχοντας να μην τους τρυπήσουμε για να γεμίσουν καλά
- Σε μπολ προσθέτουμε φέτα και ανθότυρο, τα αυγά, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Με ένα πιρούνι διαλύουμε τα τυριά και ενώνουμε τα υλικά της γέμισης.
- Παίρνουμε ένα, ένα τα λουλούδια και τα γεμίζουμε με μια δυο κουταλιές από τη γέμιση. Κλείνουμε τα πέταλα του λουλουδιού πλεκτά, ώστε να σφαλίσουν όσο καλύτερα γίνεται.
- Σε μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και τη μπίρα και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθεί καλά ο χυλός.
- Βάζουμε το ηλιέλαιο σε κατσαρόλα να κάψει (ιδανικά με πανέρι για να μην ανακατεύουμε τα λουλούδια στο τηγάνισμα).
- Βουτάμε ένα ένα τα λουλούδια στον χυλό, τινάζουμε το παραπανίσιο υλικό και ακουμπάμε απαλά στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα, αλλά όχι να καούν.
Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr
Πηγή