Ένα λαχταριστό ορεκτικό είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι μας και υπάρχουν πολλές συνταγές για να διαλέξουμε το καλύτερο.
Τι θα έλεγες για αλμυρούς λουκουμάδες; Υπάρχουν και είναι θεϊκοί! Γίνονται όπως οι γνωστοί μας λουκουμάδες με γέμιση τυριού όπως φέτα και άλλως υλικών της επιλογής μας.
Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με κάποια σος ή αλμυρή μαρμελάδα ντομάτας. Μοιάζουν με τυροκροκέτες και είναι αφράτοι και πεντανόστιμοι.
Υλικά συνταγής για αλμυρούς λουκουμάδες
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100-120 γρ. νερό χλιαρό
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 15 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξερή
- 2 κ.σ. λάδι
- 100 γρ. φέτα
Εκτέλεση συνταγής για αλμυρούς λουκουμάδες
- Σε 100 γρ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά.
- Ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
- Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και ελαστική. Ισως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό χλιαρό ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για 20-30 λεπτά.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, το ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί, το κλείνουμε καλά κάνοντας στρογγυλό σχήμα για να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή