Τετάρτη , 27 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για αλμυρούς λουκουμάδες -Λαχταριστοί και αφράτοι, σαν τυροκροκέτες | GASTRONOMIE

Ένα λαχταριστό ορεκτικό είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι μας και υπάρχουν πολλές συνταγές για να διαλέξουμε το καλύτερο.

Τι θα έλεγες για αλμυρούς λουκουμάδες; Υπάρχουν και είναι θεϊκοί! Γίνονται όπως οι γνωστοί μας λουκουμάδες με γέμιση τυριού όπως φέτα και άλλως υλικών της επιλογής μας.

Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με κάποια σος ή αλμυρή μαρμελάδα ντομάτας. Μοιάζουν με τυροκροκέτες και είναι αφράτοι και πεντανόστιμοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για αλμυρούς λουκουμάδες

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 100-120 γρ. νερό χλιαρό
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 15 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξερή
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 100 γρ. φέτα

Εκτέλεση συνταγής για αλμυρούς λουκουμάδες

  • Σε 100 γρ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά.
  • Ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
  • Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και ελαστική. Ισως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό χλιαρό ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για 20-30 λεπτά.
  • Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, το ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί, το κλείνουμε καλά κάνοντας στρογγυλό σχήμα για να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή