Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για ανάλαφρο μεσογειακό σάντουιτς με τη λαγάνα που περίσσεψε | GASTRONOMIE

Συχνά μετά από ένα πλούσιο τραπέζι περισσεύει αρκετό φαγητό και πάντα είναι ωραίο να ξέρει κανείς πώς θα το μεταμορφώσει σε μια ολοκαίνουρια συνταγή την επομένη.

Από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας τα θαλασσινά δεν ενδείκνυνται για την επόμενη ημέρα, ιδίως αν ετοιμάσετε τηγανητά καλαμαράκια και γαρίδες. Αντίθετα, ένα κομμάτι αφράτης λαγάνας μπορεί να γίνει η βάση για ακαταμάχητο σάντουιτς.

Φυσικά και μπορείτε να βάλετε ό, τι θέλετε στο αγαπημένο σας σάντουιτς, ωστόσο στη συνταγή που θα δείτε παρακάτω προτείνουμε μια ιταλικής, τρόπον τινά, εκδοχή. Ελαφριά και πεντανόστιμη μπορεί να γίνει το κολατσιό σας στο γραφείο έπειτα από μια μέρα πολυφαγίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά για 2 κομμάτια λαγάνα
(10×15 εκ περίπου)

  • Λαγάνα
  • 50 γρ φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρόκα
  • 1 ντομάτα πομοντόρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πέστο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε το κομμάτι της λαγάνας στα δύο και αλείφουμε το κάτω μέρος με μια κουταλιά πέστο. Προσθέτουμε από πάνω μια λεπτή φέτα μοτσαρέλα και μια δύο φέτες ντομάτα. Αλατοπιπέρώνουμε.
  • Αλείφουμε το πάνω μέρος της λαγάνας τη μουστάρδα και σκεπάζουμε το σάντουιτς
  • Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο κομμάτι λαγάνας. Μπορείτε να φρυγανίσετε ελαφρά τη λαγάνα πριν φτιάξετε το σάντουιτς στην τοστιέρα

Πηγή