Συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα για εκείνους που λατρεύουν τις βελούδινες υφές, τις κρεμώδεις γεύσεις και τα μήλα.
Μια ωραία μηλόπιτα με απαλή κρέμα μήλου με άρωμα μοσχοκάρυδου και κανέλας με αποτέλεσμα να ευωδιάσει όλο το σπίτι.
Υλικά
- 5 μεγάλα μήλα Φούτζι
- 2 πρέζες κανέλα
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 95 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. λευκή ζάχαρη
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα καυτερό πιπέρι σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 χούφτα καρύδια
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τρία μήλα. Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφού μαλακώσουν λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε και την κανέλα.
- Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα και κόβουμε σε ροδέλες και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών και πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη, το καυτερό πιπέρι και σκεπάζουμε με τα μήλα σε ροδέλες και μερικά καρύδια εδώ κι εκεί.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον πουρέ μήλου και τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα στο χαμηλό.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το baking powder με τα μπαχαρικά και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά, σιγά να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζοντας τα μήλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο
Πηγή