Σάββατο , 28 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για αυγοσαλάτα με τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Μετά το πασχαλινό τραπέζι, είναι πολύ πιθανό να σας έχουν περισσέψει αρκετά βραστά αυγά -τσουγκρισμένα η και μη. Μια εύκολη συνταγή για να εκμεταλλευτείτε τα αυγά του Πάσχα.

Όσον αφορά το φαγητό, καλό είναι να φροντίζουμε να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο και να μην πετάμε τρόφιμα άσκοπα. Έτσι και μετά το γιορτινό τραπέζι, είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλα τα περισσεύματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πασχαλινά αυγά είναι το κατεξοχήν φαγητό που τείνει να περισσεύει στο πασχαλινό τραπέζι, καθώς συνήθως υπάρχουν πολύ πιο δελεαστικές επιλογές για πάσης φύσεως λιχουδιές. Τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα θέλουμε να τα καταναλώσουμε, ωστόσο πιθανώς να βαριόμαστε να τρώμε σκέτα βραστά αυγά κάθε μέρα.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τρόποι να μετατρέψουμε τα βραστά αυγά σε ένα νόστιμο πιάτο. Ένας από αυτούς είναι να μαγειρέψουμε μία λαχταριστή αυγοσαλάτα με γιαούρτι η οποία θα είναι έτοιμη σε 5 λεπτά και μπορούμε να την πάρουμε μαζί στο γραφείο για ένα χορταστικό και θρεπτικό μεσημεριανό.

Υλικά για αυγοσαλάτα

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 8 αυγά βρασμένα πολύ καλά
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες
  • 8 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθο, αποξηραμένο

Εύκολη αυγοσαλάτα για να αξιοποιήσετε τα αυγά του Πάσχα

  • Ψιλοκόβουμε τα αυγά μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε επίσης τα ντοματίνια σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας στο σκεύος με τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε κρύα μαζί με ψωμί ή κράκερ.

Πηγή