Μια έξυπνη συνταγή για τούρτα σε χρόνο μηδέν, για εκείνες τις μέρες που χρειάζεστε ένα εντυπωσιακό γλυκό, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε στην κουζίνα.
Το μυστικό εδώ είναι το ζαχαρούχο γάλα, με το οποίο φτιάχνουμε έναν χυλό που ψήνεται στο τηγάνι, σαν μεγάλη τηγανήτα και δίνει τη βάση, το παντεσπάνι, για την τούρτα.
Για να έχετε το γλυκό γρήγορα, σας συστήνουμε να ετοιμάσετε και την κρέμα ζαχαροπλαστικής από νωρίς ή να επιλέξετε προϊόντα στιγμής που θα σας λύσουν τα χέρια.
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 380γρ)
- 2 αυγά
- 170 γρ αλεύρι
- 10γρ baking powder
- 300 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής ή άνθος αραβοσίτου στιγμής
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 20 γρ ζάχαρη άχνη
- 40 γρ ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα. Σπάμε και τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε να ενωθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ με το γάλα και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε με υπομονή να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια χτυπάμε πιο ζωηρά ώστε να αποκτήσουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 24 εκατοστών. Ρίχνουμε το ένα τρίτο του χυλού και αφήνουμε να ψηθεί το κείκ ώσπου να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο χυλό
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Ενώνουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και στρώνουμε 3-4 κουταλιές από την κρέμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι και επαναλαμβάνουμε.
- Καλύπτουν την τούρτα με το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι και γαρνίρουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα
Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr
Πηγή