Η συνταγή αυτή αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά στη Μέκκα της ζαχαροπλαστικής, τη Γαλλία. Και το βασικό της συστατικό έχει ελληνική καρδιά και προσωπικότητα: το γιαούρτι.
Αναζητώντας
ελαφριά επιδόρπια εν μέσω καύσωνα,
σκεφτήκαμε να συμβουλευτούμε τους
ειδικούς. Οι Γάλλοι, εκτός του ότι είναι
μετρ της ζαχαροπλαστικής, συνήθως
σερβίρουν ελαφριές γεύσεις, κατάλληλες
για ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες.
Κάπως έτσι
πέσαμε πάνω στη συνταγή αυτή, που σύμφωνα
με τα γαλλικά ΜΜΕ, αποτελεί μια από τις
δημοφιλέστερες στο διαδίκτυο. Οι Γάλλοι
το αποκαλούν «γιαουρτογλυκό» και είναι
στην ουσία ένα ζουμερό κέικ με άρωμα
βανίλιας και ιδιαίτερα αέρινη υφή.
Μερικά μυστικά
της συνταγής
Ανακαλύψαμε
ένα τρικ, με το οποίο δεν πρόκειται να
λαθέψετε ποτέ φτιάχνοντας το γλυκό
αυτό. Μετράμε όλα μας τα υλικά με το
κεσεδάκι του γιαουρτιού. Αρκεί να θυμάστε
την αναλογία «1,2,3», όπου για κάθε ένα
κεσεδάκι γιαούρτι, συμπληρώνετε δύο
ζάχαρη και τρία αλεύρι.
Σύμφωνα με
τη συνταγή, μπορείτε να ανακατέψετε όλα
τα υλικά μονομιάς σε ένα μπολ. Ωστόσο,
αν θέλετε πιο φίνο αποτέλεσμα κάντε το
εξής:
- Ξεκινήστε αφρατεύοντας τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και στη συνέχεια τα αυγά, όπως σε κάθε κέικ
- Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το βροχή στο μπολ
- Επιλέξτε αν θέλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για ακόμη πιο αφράτο αποτέλεσμα
Υλικά
- 1 γιαούρτι
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
- 3 κεσεδάκια αλεύρι
- ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κεσεδάκι ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και γυρίζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35 με 40 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη αν το επιθυμούμε
Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr
Πηγή