Η Καθαρά Δευτέρα έφθασε και φέτος -παρά τις οποίες ιδιαιτερότητες- το τραπέζι θα στρωθεί κανονικά. Μια υπέροχη συνταγή για γαρδιομακαρονάδα.
Ενα πιάτο που αγαπούν όλοι, μακαρόνια με γαρίδες, με λαχταριστή κόκκινη σάλτσα. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, η οποία φτιάχνεται παντού, με τη διαφορά ότι στην ελληνική εκδοχή της αντί για κρασί βάζουμε ούζο. Το ούζο και τα αρώματά του δένουν υπέροχα με τις γαρίδες και το αποτέλεσμα, μια συνταγή εξαιρετική.
Υλικά συνταγής για γαριδομακαρονάδα
- 1 πακέτο λινγκούινι
- λίγο ελαιόλαδο (4 κουταλιές της σούπας
- 500 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες
- λίγο αλάτι
- δύο συσκευασίες των 500 γραμμ. ντοματάκια
- λίγο κόκκινο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- σκόρδο (ανάλογο με το πόσο σας αρέσει από 4 έως 6 σκελίδες)
- λίγη ζάχαρη
- λίγη ρίγανη
- ούζο για το σβήσιμο
- φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής για γαριδομακαρονάδα
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και τσιγαρίζουμε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Προσοχή δεν θέλουν πολύ. Μόνο να αλλάξουν χρώμα.
- Στη συνέχεια βγάζουμε μόνο τις γαρίδες μας από το τηγάνι.
- Χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη, μια δυο κουταλιές, και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο και τσιγαρίζουμε για δύο με τρία λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, τη ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη και το ούζο και βράζουμε για 5 με 10 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε τις γαρίδες, μαζί με όποια υγρά έχουν, στη σάλτσα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και τη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα μας στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια μας, τη βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!
Πηγή