Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και τραγανές πατάτες στο φούρνο, μια υπέροχη, γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψεις!
Τα μπιφτέκια είναι ένα πιάτο-εγγύηση για κάθε τραπέζι καθώς αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά φαγητά μικρών και μεγάλων.
Η συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή του Πέτρου Συρίγου για ζουμερά και μαμαδίστικα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά, αναβαθμίζει το αγαπημένο φαγητό με την προσθήκη μιας λαχταριστής γέμισης από κασέρι.
Υλικά
Μπιφτέκια γεμιστά:
- 750 γρ μοσχαρίσιος κιμάς ελιά
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 5 κ.τ.σ ξερό ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα τριμμένο στον τριφτή)
- 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ κασέρι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 τομάτα τριμμένη
Πατάτες στο φούρνο:
- 10 πατάτες
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- Αλάτι
- 1 ποτήρι νερό ή ζωμό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τις πατάτες για να τις βάλουμε να ψήνονται στον φούρνο μέχρι να φτιάξουμε τα μπιφτέκια.
Πατάτες στο φούρνο:
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνατες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε στο ταψί με τις πατάτες.
- Βάζουμε στον φούρνο να ψήνονται στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Όσο γίνονται οι πατάτες ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια, αυτό γιατί θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος ψησίματος για τα μπιφτέκια από ότι οι πατάτες.
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί:
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά του.
- Δεν αλατίζουμε τον κιμά καθόλου, μόνο στο τέλος όταν ψηθούν τα μπιφτέκια μας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά (καλό είναι να μπει ο το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα)
- Ή θα πλάσουμε 3 μπιφτέκια μεγάλα (250γρ το καθένα) ή θα τα κάνουμε μικρότερα.
- Θα χρειαστούμε 125 γρ κιμά να το πλάσουμε μπαλάκι και να το ανοίξουμε στον πάγκο μας με τα δάχτυλα ,ενδιάμεσα να βάλουμε ένα κομμάτι κασέρι και από πάνω να σκεπάσουμε με ίδιο πλασμένο 125 γρ μπιφτέκια.
- Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και αφού έχουμε μισή ώρα τις πατάτες μας στον φούρνο.
- ακουμπάμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για ακόμη 25-30 λεπτά.
Tips:
- Όταν πλάσουμε τον κιμά καλό είναι να τον βάλουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Όταν πλάσουμε τα μπιφτέκια και έχουμε γεμίσει με τυρί και τα κλείσουμε καλά ώστε να μην βγει το τυρί καλό είναι να τα βάλουμε στο ψυγείο πάλι γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα ανοίξουν στο ψήσιμο.
- Μπορούμε να τα ψήσουμε και σκέτα στο σχαροτηγανο ή τηγάνι αντικολλητικό για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά και στη συνέχεια για 10 λεπτά στους 220 στον φούρνο στον αέρα.
Πηγή