Οι γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με φέτα και μυρωδικά αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό!
Αυτό το δροσερό, ελαφρύ και vegetarian πιάτο είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που έπονται και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι.
Ο σεφ Παναγιώτης Παπαδάκης αναβαθμίζει την πιο κλασσική εκδοχή της εν λόγω συνταγής προσθέτωντας γιαούρτι για επιπλέον φρεσκάδα αλλά και ένα νόστιμο γαρνίρισμα βαλσάμικου για έξτρα νοστιμιά.
Υλικά
- 5 κόκκινες πιπεριές (Φλωρίνης)
- 400 γρ τυρί φέτα
- 70 γρ τυρί γραβιέρα
- 200 γρ γιαούρτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- Μαιντανό
- 4-5 φύλλα δυόσμο
- Ρίγανη
- 1 μέτρια ντομάτα
- Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- Ξίδι βαλσάμικο σε κρέμα
- Μαιντανό
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβουμε πρώτα οριζόντια και έπειτα κάθετα σε όλο το μήκος για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια.
- Σε ένα μπολ σπάμε το τυρί φέτα ,τρίβουμε την γραβιέρα και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας τα πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια μία μέτρια ντομάτα και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Αλείφουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 200 c.
- Σερβίρουμε με κρέμα βαλσάμικου και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:
Πηγή