Μπορεί το ψωμί να φουσκώνει και να είναι ιδιαιτέρως χορταστικό, αλλά αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πέρα από τα υλικά για το τελικό, λαχταριστό αποτέλεσμα, χρειάζεται φαντασία και όρεξη.
Τα βασικά υλικά ακολουθούν παρακάτω ενώ για έξτρα μέσα στο ψωμί, μπορεί κανείς να προσθέσει ό,τι έμεινε από τις γιορτές, όπως είναι η γαλοπούλα, μπορεί να φτιάξει κάτι γρήγορο όπως οι κοτομπουκιές ή μπορεί να το κάνει πιο χορτοφαγικό, όπως με μελιτζάνα, έχοντας κάνει όμως, πρώτα το απαραίτητο ψήσιμο.
Υλικά
- φραντζόλα ψωμί
- λίγο βούτυρο
- μιξ τριμμένων τυριών που λιώνουν εύκολα (τουλάχιστον 500 γραμμάρια)
- κέτσαπ
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το πάνω μέρος από το ψωμί και κρατάμε τη βάση και το γύρω γύρω ενώ στη συνέχεια αφαιρούμε την ψίχα.
- Αλείφουμε εσωτερικά με το βούτυρο και την κέτσαπ (εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε σάλτσα ντομάτας).
- Φτιάχνουμε τα «στρώματα», βάζοντας μια στρώση από το μιξ τυριών, στη συνέχεια τις κοτομπουκιές για παράδειγμα (ή ό,τι άλλο έχει επιλέξει κανείς, της αρεσκείας του), μετά ξανά τυρί, μετά ξανά το υλικό της αρεσκείας του και μετά ξανά τυρί.
- Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με ένα αυγό.
- Βάζουμε στον φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (ο χρόνος και ο τρόπος ψησίματος αλλάζει ανάλογα με τη συσκευή).
Πηγή