Αυτή η συνταγή είναι ο πιο γρήγορος και απολαυστικός τρόπος να βγάλει κανείς ένα γλυκό για τον απογευματινό καφέ, χωρίς πολύωρη προετοιμασία στην κουζίνα.
Ετοιμάζουμε μια κρέμα με ζελατίνη και μήλα και τη σερβίρουμε πάνω από μια βάση τριμμένου μπισκότου, για να αποφύγουμε την απολαυστική πλην χρονοβόρα διαδικασία της ετοιμασίας μιας ζύμης για τάρτα.
Ένα επιδόρπιο στη λογική των κλασικών γλυκών ψυγείου, με τη διαφορά πως χρησιμοποιεί τα φρούτα του φθινοπώρου και ενώνει το ζελέ με την κρέμα σε μια παρασκευή.
Υλικά
- 9 γρ. ζελατίνη σε σκόνη με γεύση λεμόνι
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 5 μέτρια κόκκινα μήλα
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
- 50 γρ. χοντροσπασμένα καρύδια
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 75 γρ. βούτυρο
- τον χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και μεταφέρουμε σε μια φόρμα για τάρτα. Λιώνουμε το βούτυρο και νοτίζουμε καλά, μαζί με το χυμό λεμονιού, πιέζοντας ώστε να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζελατίνη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το νερό. Προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 5’ λεπτά σε χαμηλή φωτιά, να μαλακώσουν τα μήλα. Κρατάμε στην άκρη περίπου 20 φετούλες μήλο
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την προσθέτουμε στο μείγμα της ζελατίνης. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε και τα καρύδια στην κρέμα
- Γυρίζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση της τάρτας και απλώνουμε καλά. Στρώνουμε τα μήλα που κρατήσαμε από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο
Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr
Πηγή