Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για εκπληκτικό κέικ ρικότα (χωρίς αλεύρι)

Ενα πολύ διαφορετικό κέικ, με ρικότα και σοκολάτα, χωρίς ίχνος αλευριού. Διαφορετική συνταγή αλλά θα την λατρέψετε.

Πείτε το κέικ πείτε το cheesecake, η συνταγή αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη, ξεχωριστή, αλλά νοστιμότατη.

Υλικά συνταγής για κέικ με ρικότα

500 γραμμάρια τυρί ρικότα
80γρ. ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ. κορν φλάουρ
100 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, προσθέστε τη ρικότα, τη ζάχαρη, το αυγό, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε τα όλα μαζί με μια σπάτουλα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά να πάνε παντού.
  • Τοποθετήστε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή.
  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Ψήστε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
  • Κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα: βάλτε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ και αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο ψησίματος για μερικά λεπτά ακόμη.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
  • Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε το ζάχαρη άχνη και απολαύστε το.

Κέικ ρικότα φούρνου [βίντεο]


Πηγή