Ενα πολύ διαφορετικό κέικ, με ρικότα και σοκολάτα, χωρίς ίχνος αλευριού. Διαφορετική συνταγή αλλά θα την λατρέψετε.
Πείτε το κέικ πείτε το cheesecake, η συνταγή αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη, ξεχωριστή, αλλά νοστιμότατη.
Υλικά συνταγής για κέικ με ρικότα
500 γραμμάρια τυρί ρικότα
80γρ. ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ. κορν φλάουρ
100 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, προσθέστε τη ρικότα, τη ζάχαρη, το αυγό, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε τα όλα μαζί με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά να πάνε παντού.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή.
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ψήστε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
- Κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα: βάλτε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ και αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο ψησίματος για μερικά λεπτά ακόμη.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
- Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε το ζάχαρη άχνη και απολαύστε το.
Κέικ ρικότα φούρνου [βίντεο]
Πηγή