Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για ελληνική σαλάτα ζυμαρικών με φέτα και λιαστή ντομάτα -Γιατί το κριθαράκι δεν είναι μόνο για γιουβέτσι | GASTRONOMIE

Αν είστε φαν της μακαρονοσαλάτας, τότε αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Το κριθαράκι αναμειγνύεται με τα πιο νόστιμα υλικά της ελληνικής γης σε μια πανεύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες της ημέρας.

Έχουμε δει σαλάτες ζυμαρικών με κοχυλάκια, βίδες και πένες. Σκεφτήκατε όμως ποτέ πως θα γινόταν υπέροχη αν στη θέση τους βάζατε παραδοσιακό κριθαράκι; Το ζυμαρικό που αποτελεί την καρδιά του γιουβετσιού μπορεί να γίνει συστατικό επιτυχίας δεκάδων άλλων συνταγών.

Μετά λοιπόν το γκουρμέ κριθαρότο, που έχει ήδη κλέψει τις καρδιές πολλών, το κριθαράκι γίνεται βασικό υλικό για μια δροσερή, γρήγορη και εύκολη σαλάτα ζυμαρικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • Για το ντρέσινγκ: 2 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ½ κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
  • ½ κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σαλάτα: 240 γρ. κριθαράκι
  • 3 αγγουράκια Κνωσού κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 10 τοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 4-5 ελιές καλαμών αποπυρηνωμένες
  • 4 λιαστές ελιές κομμένες σε λωρίδες
  • 50 γρ. φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη
  • Για το ντρέσινγκ: Βάζουμε σε μπολ τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε με σταθερή ροή το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας ώσπου να ενωθεί. Ρίχνουμε στο μπολ κρεμμύδι, μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε
  • Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε το κριθαράκι, τα αγγουράκια, τις τομάτες, τις λιαστές τομάτες και τις ελιές και ντρεσάρουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω από κάθε πιάτο

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή