Mια λαχταριστή συνταγή για εύκολο μπανόφι που θα σας ξετρελάνει.
Με την γλύκα της καραμέλας, την τραγανή υφή του μπισκότου και τη νόστιμη γεύση της μπανάνας, το μπανόφι είναι ένα από τα πιο «λιγουρευτά» γλυκά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Ωστόσο πρόκειται για μία αρκετά απαιτητική και χρονοβόρα συνταγή με σύνθετες τεχνικές. Εμείς λοιπόν βρήκαμε στην ιστοσελίδα sintayes.gr μια εύκολη εναλλακτική στην κατά τ’ άλλα δύσκολη συνταγή για μπανόφι που θα συμπεριλαμβάνει «μπελαλίδικες» παρασκευές όπως η κρέμας καραμέλα γάλακτος. Πρόκειται για μία πανδαισία γεύσεων που θα απολαύσουν όλοι αναμφισβήτητα.
Υλικά για εύκολο μπανόφι
- 250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
- 230 γρ. βούτυρο (110 γρ. + 120 γρ. χωριστά)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
- 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
- 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
- σοκολάτα σε νιφάδες
Συνταγή για μπανόφι
- Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα. Το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου. Το απλώνετε ομοιόμορφα (πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
- Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
- Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.
Πηγή