Μια λαχταριστή συνταγή είναι ό,τι πρέπει για μετά τη δουλειά.
Ένα πιάτο με ένα γευστικό, ζουμερό φαγητό πάντα θα μας συγκινεί. Το σουφλέ τυριών και αλλαντικών στον φούρνο είναι μια εύκολη και γρήγορη επιλογή όταν πεινάμε και δεν έχουμε τίποτα έτοιμο.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για σουφλέ με ψωμί του τοστ, τυρί και ζαμπόν που γίνεται εύκολα με λίγα και απλά υλικά.
Υλικά συνταγής για σουφλέ
- 10-12 φέτες ψωί του τοστ
- 10-12 χονδρές φέτες τυρί ή 450 γρ. τριμμένο τυρί
- 10-12 φέτες ζαμπόν
- 4 μεγάλα αυγά
- 300 ml γάλα εβαπορέ ελαφρύ
- 400 ml γάλα φρέσκο (πλήρες)
- λίγο βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για σουφλέ
- Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός πυρίμαχου σκεύους και κόβουμε τις άκρες από τις φέτες του τοστ.
- Ετοιμάζουμε την πρώτη στρώση τοποθετώντας το ψωμί, το ζαμπόν και το τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την δεύτερη στρώση.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις φέτες το μείγμα των αυγών και αφήνουμε το σουφλέ για 30 λεπτά στο ψυγείο να απορροφήσει τα υγρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε το σουφλέ. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε στους 190°C για 50 λεπτά δίχως να ανοίξουμε το φούρνο.
- Σερβίρουμε το σουφλέ μόλις βγει από το φούρνο.
Πηγή