Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Έχουμε αδυναμία στα γλυκά, καθώς είναι πεντανόστιμα και μας δίνουν την απόλαυση που χρειαζόμαστε. Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα από τα πιο γευστικά γλυκά ταψιού.
Μάλιστα, γίνεται και χωρίς φύλλο και μοιάζει με αφράτο κέικ πορτοκαλιού, που μπορούμε να απολαύσουμε με τον απογευματικό καφέ μας. Η συνταγή της είναι εύκολη και γρήγορη.
Υλικά συνταγής για πορτοκαλόπιτα
Για το μείγμα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 3 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 240 ml φλυτζάνι νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φέτα πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής για πορτοκαλόπιτα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και την φέτα πορτοκαλιού και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια. Ξεφλουδίζουμε τα δύο και τρίβουμε το τρίτο στον τρίφτη (κρατάμε το ξύσμα για αργότερα).
- Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
- Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μείγμα τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
- Κόβουμε την πορτοκαλόπιτά σε κομμάτια και ραντίζουμε όσο είναι ζεστή με το σιρόπι.
Πηγή