Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για ισπανική ομελέτα -Με πατάτες, λαχταριστή και χορταστική | GASTRONOMIE

Τα αυγά είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά και ευτυχώς υπάρχουν πολλές συνταγές για να διαλέξουμε την καλύτερη.

Η ομελέτα είναι ένα λαχταριστό, ολοκληρωμένο πιάτο που μας χορταίνει. Μια από τις πιο λαχταριστές είναι η ισπανική ομελέτα που γίνεται με πατάτες και ονομάζεται tortilla de patatas. Είναι εύκολη, γρήγορη και χορταστική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για ισπανική ομελέτα

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 5 χτυπημένα αυγά
  • ¼ φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής για ισπανική ομελέτα

  • Ξεφλουδίζω και κόβω τις πατάτες σε κύβους.
  • Ζεσταίνω καλά το λάδι προσέχοντας να μην καεί. Κατόπιν ρίχνω τις πατάτες και το κρεμμύδι και τηγανίζω σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Χτυπάω τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτω το γάλα. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες μετά από 20-25’ περίπου, τις στραγγίζω και τις επαναφέρω στο σκεύος χωρίς να χαμηλώσω την θερμοκρασία και προσθέτω 1 κ.σ. λάδι για να μην κολλήσει το αυγό στο πάτο.
  • Ρίχνω από πάνω τα χτυπημένα αυγά με το γάλα, προσθέτω την παρμεζάνα, πιπέρι και αλάτι και χαμηλώνω την θερμοκρασία σκεπάζοντας με το καπάκι. Αφήνω την ομελέτα να ψηθεί και να φουσκώσει για 5-7’ με σκεπασμένο καπάκι ενώ μετά από τα πρώτα 3′ σβήνω την φωτιά κι αφήνω την ομελέτα να ψηθεί.
  • Σερβίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή